De populære måger

Er det egentlig dyrplageri, at færgerne sejler i pendulfart mellem Danmark og Tyskland? De fleste danskere synes nok, det er et hit, for det er den hurtige vej sydpå, og det er den nemme måde at komme til at købe billige varer i Tyskland.

Men de to måger, Kaj og Bøje, har en noget anden opfattelse af sagerne. De er sure og tvære over al den trafik, for de to stakler sejler jo med, og de får aldrig hverken ro eller fred. De har om nogen fugle taget Danmark med storm. Og de kører stadig derudaf for fuld fart.

Der er også Andrea

Hun er yndig og grøn, og hun bor hos en skikkelig fyr. Vi kender hende alle sammen fra vores barndom, hvor hun og frøen Kaj har underholdt os om aftenen i børnefjernsyn. Når det ikke var hende, så var der Kylling. Den store gule fugl med de røde ben, der senere har fået selskab af Ælling, der nærmest er endnu mere sød end Kylling.

Det er dog ikke kun herhjemme, hvor fugle er underholdende og en del af børns verden. I Sesame Street har de Big Bird, som er en stor, gul fugl, der gennem mange år har taget børn verden over med storm, som så mange andre figurer fra Jim Henson, der også har kreeret mupperne.

De blødeste udgaver

De findes ikke kun i fjernsynet og i naturen. Fugle fås også som bløde bamser i alle udformninger. Med og uden lyd og endda dem, der kan efterabe din stemme på samme måde, som en papegøje gør det i naturen.

Det er endnu en god måde at få fugle ind i stuen på sammen med de mange bøger, der findes om naturens fugle. Eller en tur i en zoologisk have, hvis du er mere til at opleve de mere eksotiske af slagsen, der ikke holder til på vores breddegrader.

Det er i hvert fald ikke svært at se med de mange fugle, der er omkring os på alle kontinenter, hvorfor der gennem hele historien har været fortællinger, der omhandler dem, og hvorfor de fortsat er populære i alt fra underholdning til reklamer over logoer.