Ravnen er en klog fugl

Forskere har fundet ud af, at ravnen er en meget klog fugl. Den er tilmed langt mere klog, end man skulle tro, og end forskningen hidtil har kunnet vise. Det er også noget, der har overrasket mange. Man skal derfor ikke bedømme denne fugl på adfærden. Selvom den er meget sky og varsom, så betyder det ikke, at den ikke er klog. Det tyder alt nemlig på, at den er.

Ravnen har en stor intelligens, og den er derfor lynende skarp. Den har længe været dygtig til at planlægge, hvad det er, der skal ske. Det er ellers noget, man udelukkende har troet, at mennesker og aber kunne. Men sådan er det altså ikke, og det er naturligvis også en viden, der er forholdsvis ny. Grunden til at man har fundet ud af, at netop ravnen er så klog, det er naturligvis, fordi man har fulgt den gennem flere år. Den er nemlig blevet studeret af forskellige videnskabsmænd. Man har her blandt andet testet dens hukommelsesevne.

Stor forbavselse over ravnen

Mange videnskabsmænd er blevet meget overraskede over de evner, som ravnen har vist. Selvom man måske skulle tro, at Ørnen var klogere end ravnen, så er det ikke tilfældet. Og ravne kan også rent faktisk mere, end man skulle tro. I disse år bliver der brugt endnu flere ressourcer på at afklare, hvad det er, ravnen egentlig kan, og man vil nok også fortsat blive overrasket.

Der er ikke længere nogen tvivl om, at ravnen er en af de klogeste fugle, der findes her på Jorden. Selvom det ikke er noget, man hidtil har været opmærksom på, så ændrer det ikke på dette faktum. Det værner også om, at man ikke skal dømme en fugl på dens ydre. Det skal man naturligvis heller ikke med mennesker, for det siger i bund og grund ikke noget.