Ravnen er helt særlig

Ravnen er en fugl, der altid har været særdeles interessant. Selvom alle helt bestemt har hørt om en ravn, så er der rent faktisk ikke så mange, der egentlig kender til denne race.

Ravnen er den største fugl i kragefamilien, men den er samtidig også den største spurvefugl. Den er betydeligt større end en musvåge. Dens fjerdragt er kulsort, og den har et vingefang på mellem 120 og 150 cm. Derudover har den en længde på mellem 56 og 69 cm. Det, der er gældende for Den vilde ravn er også, at den har en vægt på mellem 800 og 1.500 gram. Dens hale er lang og formet som en kile. Næbbet er sort, og det er meget kraftigt. Fødderne er også sorte.

En ravn flyver meget hurtigt, og det kan derfor også være meget svært at få øje på den. Der er tale om en fri fugl, og den er noget for sig. Den adskiller sig på mange måder fra de fleste andre fugle.

Ravnens stemme

Ravnens stemme er også meget karakteristisk. Den har en metallisk klang, og det er nemt at høre, når der er en ravn i nærheden. Men udover dens vidtlydende klang, så har den også nogle andre lyde. Om foråret kan tydeligt høre dens forårsfornemmelser, hvor den har nogle lyde, der er både klukkende og knækkende. Det kan være meget fornøjeligt at høre på.

Det er ikke nogen hemmelighed, at ravnen tidligere er blevet forfulgt, og det gør også, at det er en fugl, der er meget sky og også vagtsom. Uanset hvem man er, kan man derfor ikke forvente at komme tæt på den. Men det er en fugl, der er meget fin at betragte på afstand. Det er nemlig altid en stor glæde, når man får øje på en herhjemme i det danske land.